רומן זדורוב הואשם והורשע ברצח תאיר ראדה ז"ל בשנת 2006.
ד”ר חן קוגל העיד מטעם ההגנה במשפט החוזר של רומן זדורוב אשר נפתח בבית המשפט המחוזי בנצרת בשנת 2021.
אחד הנתונים המרכזיים שהביאו למשפט החוזר של רומן זדורוב היה שבתא השירותים שבו נרצחה תאיר ראדה ז"ל נמצאו טביעות נעליים בדם שהן בטוח לא של רומן זדורוב (לפחות לא הייתה על כך מחלוקת).
בזירת הרצח נמצאה נזילה של דם על גבי אחת מטביעות הנעל שעל מכסה האסלה, עליה נמצאה המנוחה בזירה. ד”ר קוגל טען כי טיפת הדם זלגה מצווארה של תאיר מיד לאחר הרצח, וכי אין זה סביר שדם יזלוג מגופת המנוחה כחמש שעות לאחר הדקירה (מועד גילוי הגופה). ד”ר קוגל גרס כי על מנת להביא לזליגת דם מהגופה מספר שעות לאחר הרצח היה צריך להטות אותה בזוית גדולה מאוד ובאגרסיביות, מה שלא סביר שהתרחש. זאת, בין היתר, מאחר ולא רק עבר זמן רב מרגע הרצח ועד שנמצאה הגופה אלא גם העובדה שהיא איבדה יותר משני שליש מדמה כתוצאה מהדקירה. שילוב זה בין איבוד הדם הרב לבין הצטברות הדם בחלקה התחתון של הגופה (כתוצאה מכוח המשיכה) ובנוסף אובדן לחץ הדם לאחר הרצח, כל אלו הובילו את ד”ר קוגל למסקנה כי לא סביר שטיפת הדם זלגה על עקבת הנעל אשר לטענת התביעה הייתה שייכת למחלץ אלמוני שהגיע לזירה שעות לאחר הרצח.
ד”ר קוגל פנה למכון בבקשה להפיק סדרת איורים סכמטיים אשר יעבירו בצורה ברורה ופשוטה לשופטים ולנוכחים באולם את התהליכים אשר השתקפו בחוות דעתו והובילו למסקנה אליה הגיע, וביניהן הפציעה, האזורים בהם שקע הדם בגוף המנוחה, הזוית שהייתה דרושה על מנת להביא לזליגת דם מצוואר המנוחה על עקבת הנעל והאופן שבו מתפזר דם בגוף האדם בנוכחות כמות דם ולחץ דם תקינים, בהעדר לחץ דם ולבסוף לאחר דימום מסיבי.
במקרה זה, התבקש המכון להפיק איורים בסיסים מאוד באופיים הן לאור רגישות המקרה והן מאחר שמטרתם העיקרית הייתה המחשה של מנגנונים ספציפיים במיוחד.
ד"ר קוגל מסר לאחר עדותו כי איורים אלו סייעו עד מאוד להעביר את המסר הנדרש לשופטים ולנוכחים באולם.
בפסק הדין השופטים זיכו את רומן זדורוב.
מניתוח פסק הדין ניתן לראות כי הטענות המרכזיות אשר הביאו לזיכוי זדורוב היו טענותיו של ד"ר קוגל.